Je kunt deze header niet bekijken, omdat je niet de nieuwste flash player op je computer hebt! Download hem hier!

 

Donderdag 4 april – 19.30 uur > VOL

Dinsdag 9 april – 19.30 uur > VOL

Zaterdag 13 april – 15.00 uur > nog 7 plaatsen beschikbaar

Zaterdag 13 april – 19.30 uur > nog 18 plaatsen beschikbaar

 

 

Ook dit jaar was Linda weer met 8 studenten naar Frankfurt om 2dezign te helpen met de beursopbouw van Christmasworld.

Ze maken in hal 12 een speciale presentatie: Kinemona Vintage

Ik ben trots dat ik Esther heb mogen coachen voor en tijdens EuroSkills 2018.

Bekijk maandagavond het avontuur dat Esther en ik hebben beleefd in Boedapest.

 

VakKing 2018
maandag 12 november 2018
NPO 3 22.20 uur

Jonge MBO-vakmensen zetten alles op alles om in hun vakgebied de allerbeste van Europa te worden. De passie voor hun vak bezorgde hen een plek op de Europese kampioenschappen. Begeleid door coaches worden ze klaargestoomd om in Boedapest de prestatie van hun leven neer te zetten. Nemen ze een medaille mee naar huis?

De vakgebieden bloembinden met Esther Weijenberg (21 jaar) en tuinaanleg met Jochem Molenaar (19 jaar) en Willem Stougie (19 jaar) staan centraal.

 

 

Hans Zijlstra wint kwalificatiewedstrijd Fleurop-Interflora World Cup

Hans Zijlstra vertegenwoordigt Nederland tijdens de Fleurop-Interflora World Cup 2019. De bloemist uit Groningen won woensdag 23 mei in Veenendaal de nationale kwalificatiewedstrijd. In maart zal hij voor de finale afreizen naar Philadelphia, waar bloemendesigners uit de hele wereld om de prestigieuze kampioenstitel strijden.

‘Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning’, vertelt Hans. ’Het is voor mij echt een droom die uitkomt. Ik vind het een gigantische eer dat ik Nederland op het hoogste podium voor bloemisten mag vertegenwoordigen. Het was een uitdagende wedstrijd. De jury gaf ons ter plekke twee opdrachten en materialen mee. Improvisatie ten top dus. Bovendien was de concurrentie sterk. Het scheelde zo weinig, wat een klasse! Ik kijk al uit naar maart volgend jaar. Binnenkort start ik met de voorbereidingen op het wereldkampioenschap. Die bestaan onder andere uit het maken van een plan van aanpak, het verzamelen van een ondersteunend team en het vinden van sponsoren.’

Pittige opdrachten

Een driekoppige vakjury ontwikkelde de opdrachten en beoordeelde de werken van de bloemisten. Linda Eising, voorzitter van de jury, laat weten: ‘De deelnemers kregen twee verrassingsopdrachten. Als eerste moesten zij binnen zestig minuten een handgebonden asymmetrisch boeket maken. Eis was dat de vaas en het boeket visueel één zouden zijn. Daarna kregen ze twee uur de tijd om een architectonisch object te maken op basis van steekschuimblokken. Een object waarin wonen, werken en natuur samensmelten. Twee pittige opdrachten, waarbij we zo veel mogelijk aspecten van de World Cup aan bod hebben laten komen.’

Juryoordeel

De opdrachten werden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem. Linda: ‘Het was mooi om te zien hoe gedreven alle deelnemers aan de slag gingen. Hoewel iedereen exact dezelfde materialen tot zijn of haar beschikking had, waren de resultaten divers en straalden ze de persoonlijkheid van de kandidaten uit. De bloemisten waren aan elkaar gewaagd en het verschil tussen hen was klein, maar de arrangementen van Hans waren tot in perfectie afgewerkt.’

World Cup 2019

Jeroen de Zwart, algemeen directeur Fleurop Nederland, maakte na de wedstrijd tijdens de algemene ledenvergadering van Fleurop de winnaar bekend en overhandigde Hans de winnaarscheque. ‘Ik heb het volste vertrouwen in Hans’, laat hij weten. ‘In Philadelphia staat straks de absolute wereldtop. Nederland hoort daar bij en maakt met Hans aan het roer kans op prijzen. Deze wedstrijd is bij uitstek een moment om te laten zien waar wij als bloemenland goed in zijn.’

De Fleurop-Interflora World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart 2019. Na twee voorbereidingsdagen barst de strijd los op 1 maart. De deelnemers krijgen in verschillende rondes diverse opdrachten.

Bron: Fleurop

Donderdag 29 maart > Inmiddels volgeboekt

Er is een nieuwe datum toegevoegd voor een kerstworkshop open inschrijving:

16 December 19.30 uur

Heeft u zin in een gezellige, sfeervolle creatieve avond waarin u met een zelfgemaakte creatie huiswaarts gaat?

Geef u dan, eventueel samen met buren, familie, vrienden, kennissen, collega’s, op via mail of telefoon. Vol = Vol

Staat u al ingeschreven voor één van de andere data en denkt u nu ‘deze optie past mij beter’ neem dan contact met ons op via app, mail of telefoon.

Samen met collega bloemisten hebben we deelgenomen aan 2 trainingsavonden ‘Klanthousiasme’ aangeboden door onze branche vereniging VBW.