Je kunt deze header niet bekijken, omdat je niet de nieuwste flash player op je computer hebt! Download hem hier!

Hans Zijlstra wint kwalificatiewedstrijd Fleurop-Interflora World Cup

Hans Zijlstra vertegenwoordigt Nederland tijdens de Fleurop-Interflora World Cup 2019. De bloemist uit Groningen won woensdag 23 mei in Veenendaal de nationale kwalificatiewedstrijd. In maart zal hij voor de finale afreizen naar Philadelphia, waar bloemendesigners uit de hele wereld om de prestigieuze kampioenstitel strijden.

‘Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning’, vertelt Hans. ’Het is voor mij echt een droom die uitkomt. Ik vind het een gigantische eer dat ik Nederland op het hoogste podium voor bloemisten mag vertegenwoordigen. Het was een uitdagende wedstrijd. De jury gaf ons ter plekke twee opdrachten en materialen mee. Improvisatie ten top dus. Bovendien was de concurrentie sterk. Het scheelde zo weinig, wat een klasse! Ik kijk al uit naar maart volgend jaar. Binnenkort start ik met de voorbereidingen op het wereldkampioenschap. Die bestaan onder andere uit het maken van een plan van aanpak, het verzamelen van een ondersteunend team en het vinden van sponsoren.’

Pittige opdrachten

Een driekoppige vakjury ontwikkelde de opdrachten en beoordeelde de werken van de bloemisten. Linda Eising, voorzitter van de jury, laat weten: ‘De deelnemers kregen twee verrassingsopdrachten. Als eerste moesten zij binnen zestig minuten een handgebonden asymmetrisch boeket maken. Eis was dat de vaas en het boeket visueel één zouden zijn. Daarna kregen ze twee uur de tijd om een architectonisch object te maken op basis van steekschuimblokken. Een object waarin wonen, werken en natuur samensmelten. Twee pittige opdrachten, waarbij we zo veel mogelijk aspecten van de World Cup aan bod hebben laten komen.’

Juryoordeel

De opdrachten werden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem. Linda: ‘Het was mooi om te zien hoe gedreven alle deelnemers aan de slag gingen. Hoewel iedereen exact dezelfde materialen tot zijn of haar beschikking had, waren de resultaten divers en straalden ze de persoonlijkheid van de kandidaten uit. De bloemisten waren aan elkaar gewaagd en het verschil tussen hen was klein, maar de arrangementen van Hans waren tot in perfectie afgewerkt.’

World Cup 2019

Jeroen de Zwart, algemeen directeur Fleurop Nederland, maakte na de wedstrijd tijdens de algemene ledenvergadering van Fleurop de winnaar bekend en overhandigde Hans de winnaarscheque. ‘Ik heb het volste vertrouwen in Hans’, laat hij weten. ‘In Philadelphia staat straks de absolute wereldtop. Nederland hoort daar bij en maakt met Hans aan het roer kans op prijzen. Deze wedstrijd is bij uitstek een moment om te laten zien waar wij als bloemenland goed in zijn.’

De Fleurop-Interflora World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart 2019. Na twee voorbereidingsdagen barst de strijd los op 1 maart. De deelnemers krijgen in verschillende rondes diverse opdrachten.

Bron: Fleurop

Donderdag 29 maart > Inmiddels volgeboekt

Er is een nieuwe datum toegevoegd voor een kerstworkshop open inschrijving:

16 December 19.30 uur

Heeft u zin in een gezellige, sfeervolle creatieve avond waarin u met een zelfgemaakte creatie huiswaarts gaat?

Geef u dan, eventueel samen met buren, familie, vrienden, kennissen, collega’s, op via mail of telefoon. Vol = Vol

Staat u al ingeschreven voor één van de andere data en denkt u nu ‘deze optie past mij beter’ neem dan contact met ons op via app, mail of telefoon.

Samen met collega bloemisten hebben we deelgenomen aan 2 trainingsavonden ‘Klanthousiasme’ aangeboden door onze branche vereniging VBW.

 

Onze agenda stroomt al aardig vol met Kerstworkshops en we willen u niet teleurstellen, daarom hebben we inmiddels 6 momenten gepland voor Kerstworkshops – open inschrijving:

– Donderdag avond 7 december om 19.30 uur (toegevoegd als nieuwe optie) > Nog 2 plaatsen beschikbaar

Vrijdag avond 8 december om 19.30 uur > Volgeboekt

Zaterdag avond 9 december om 19.30 uur > Nog 2 plaatsen beschikbaar

Zaterdag middag 16 december om 15.00 uur > Volgeboekt

Zaterdag avond 16 december om 19.30 uur > NIEUW TOEGEVOEGD

Woensdag avond 20 december om 19.30 uur > Volgeboekt

Heeft u zin in een gezellige, sfeervolle creatieve middag / avond waarin u met een zelfgemaakte creatie huiswaarts gaat?

Geef u dan, eventueel samen met buren, familie, vrienden, kennissen, collega’s, op via mail of telefoon. Vol = Vol

De kosten voor deze workshop zijn € 25,00 per persoon.

Voor alle benodigde materialen, incl. koffie / thee met iets lekkers wordt gezorgd.

Mocht u wel graag willen komen maar schikken deze 5 opties u niet, dan horen wij het uiteraard ook graag!

Creatieve groet,

Team Flora Projects

Flora Projects – Hoofdstraat 24 – 9414 AC Hooghalen – 06.10229105

Hanneke Frankema op bezoek

Woensdag avond 25 oktober was Hanneke Frankema bij ons in de bedrijfsruimte aanwezig voor het verzorgen van een studieclubavond van VBW Noord. Geweldig om collega bloemisten bij ons op de locatie te mogen ontvangen. Het was een gezellige netwerkavond met creatief bloemwerk, technische tips en mooie materialen van Decorum uit Honselersdijk.

Trots op Esther Weijenberg

Esther behaalde in een sterk deelnemersveld een knappe zesde plaats. Haar prestatie was bovendien goed voor een ‘medal of excellence’.

We vonden het een bijzonder avontuur om Nederland op dit internationale podium te mogen vertegenwoordigen.

Ik heb de eer gehad om als Expert van Esther samen met haar naar WorldSkills in Abu Dhabi te mogen. World Skills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Esther is werkzaam bij Fleur Inn te Epe en gaat naar school bij de Groene Welle in Zwolle.

Na een intensief trainings- en voorbereidingstraject in Nederland voor zowel Esther als mij als Expert ging ik op 8 oktober en Esther op 10 oktober naar Abu Dhabi. Daar aangekomen was er eerst een dagje cultuur snuiven, maar daarna moesten wij als experts allemaal aan de slag met een proeve om onze skills als internationaal beoordelaar te tonen…intensief, maar zeer waardevol!

Esther heeft daar gewerkt aan 9 opdrachten:

Dag 1, thema WATER

– boeket

– snijbloemen arrangement

Dag 2, thema ZON

– plantenarrangement

– verrassingsopdracht > lantaarn

– verrassingsopdracht > haardecoraties

Dag 3, thema ZAND

– bruidsbloemwerk

– tafeldecoratie

Dag 4, thema WIND

– verrassingsopdracht > OASIS krans

– verrassingsopdracht > thema opdracht op metalen standaard

Het was een geweldige ervaring om daar bijna 2 weken lang met internationale bloemcollega’s te mogen sparren…ik had dit niet willen missen!

08-20 October 2017, worldskillsabudhabi2017.com

‘Expert’ staat binnen EuroSkills en WorldSkills synoniem voor ‘jurylid’. Experts vervullen een belangrijke rol bij het organiseren van de vakwedstrijden. Stuk voor stuk zijn ze belezen in hun vakgebied. Met deze expertise beoordeelt de expert de deelnemers aan de hand van criteria.

Per wedstrijdonderdeel vervullen de experts de taak als jurylid. Zij worden aangestuurd door een chief expert, die op zijn beurt de regels handhaaft, de beoordelingsteams samenstelt en de beschikbare tijd controleert. Hij of zij wordt geassisteerd door een deputy, die onder andere verantwoordelijk is voor het invoeren van de beoordelingsgegevens.

Zie hieronder de Nederlandse experts voor WorldSkills Abu Dhabi.

Foto: World Skills Netherlands